Persoonlijke coaching, ook voor ondernemers.

Persoonlijke coaching voor ondernemers


Wat zou jij willen bereiken met jouw bedrijf? Welk beeld zie jij voor je?

In mijn carriere als ( business ) coach heb ik inmiddels vele honderden ondernemers ontmoet & enkele tientallen ondernemers geholpen bij het bouwen aan hun bedrijf.
Als ik iets heb geleerd van al die ondernemers, dan is het wel dat ondernemen voor hen om iets anders gaat dan om ‘het grote geld’.

Sommigen hebben dat uiteindelijk wel bereikt. Dat is prachtig.
Maar – zonder uitzondering – allemaal zijn zij hun onderneming gestart vanuit de sterke drijfveer om iets heel eigens op deze wereld neer te zetten. Om hùn droom van persoonlijke ontwikkeling en vrijheid te realiseren.

Het gaat om iets veel groters dan geld. Het gaat om een onstuitbare innerlijke drang om zich te ontplooien en tegelijk een positief stempel op deze wereld te drukken. Het is nog niet zo makkelijk om je doelen te bereiken

Vrijheid en zelfrealisatie zijn de belangrijkste argumenten om te gaan ondernemen.

En natuurlijk hoort daarbij dat je een eerlijk en mooi inkomen verdient. Want dat maakt die vrijheid en zelfrealisatie mogelijk.
Op de keper beschouwd, zijn dat geen overdreven wensen.
Maar het blijkt nog niet zo makkelijk om dat te bereiken.
En dat lijkt vreemd, want als we het over ondernemers hebben, dan hebben we het over slimme en competente mensen. Mensen die veel tools en skills tot hun beschikking hebben.
Waar gaat het dan mis?

In onze wereld bestaat een overvloed aan trainingen en opleidingen. Ze zijn allemaal waardevol.
Maar ze hebben bijna allemaal ook één groot gemis: er wordt nauwelijks aandacht gegeven aan onze angsten en twijfels, aan onze wilskracht, aan ons doorzettingsvermogen en – bovenal – aan ons onbenutte potentieel.
De tools en skills – waar zij wèl over gaan – hebben we meestal snel onder de knie. Maar dan volgt het proces om ze optimaal en succesvol te gebruiken. Dan komen de interne weerstanden en blokkades die ons dwars gaan zitten.

Je kan je bedrijf laten groeien door persoonlijke coaching.
Wil je je bedrijf laten groeien, dan is het belangrijk dat je ook en vooral durft te werken aan jezelf. Dat je je angsten, je twijfels en je blinde vlekken leert herkennen. Dat je je keuzemogelijkheden ziet. En dat je het potentieel dat in je zit weet aan te spreken.

Dat is een proces van zelfreflectie.
Zo’n proces alleen doen, is haast onmogelijk. Wil je daarin slagen, dan is hulp daarbij ontzettend welkom. Dat is het werk van coaching.

Wat doet coaching voor je?

    Een coach laat jou ontdekken waar het anders kan, welke mogelijkheden je in je hebt. Hij laat je zien dat je veel meer keuzes hebt dan je in eerste instantie zelf vermoedt. Hij vertelt het je niet. Hij begeleidt je, op zo’n manier dat je ze zelf zult blootleggen.
    Een coach laat je zien hoe je met je angsten en twijfels om kunt gaan, zodat je dat gaat doen wat er voor nodig is om jouw doelen te bereiken. En zodat je angsten en twijfels veel minder angstig voor je worden.
    Een coach houdt je on track, zodat je voortgang boekt, richting je gestelde doelen.
    Een coach toont je jouw weg naar persoonlijke ontwikkeling, zodat je daarmee groeit als ondernemer en jouw bedrijf met jou.
    Een coach werkt met jou aan het vergroten van je zelfverantwoordelijkheid, zodat je autonomer wordt en krachtiger.
    Een coach laat je voelen dat je in hem een vertrouwenspersoon vindt, iemand die bereikbaar en benaderbaar is als jij steun nodig hebt.
    Een coach daagt je uit, zodat jij cirkels weet te doorbreken en je comfortzone steeds weet te vergroten.
    Een coach laat je sneller je doelen bereiken. Hij is een accelerator van je ontwikkeling, waardoor je meer uit je leven haalt.

Al deze punten, dat is precies wat ik met jou doe!

Dat, in eerste instantie en als allerbelangrijkste.

Maar ik leer je ook over strategieën, ik leer je over verkopen, ik leer je over marketing, bloggen, social media, overtuigen, een leider zijn, en meer…

Wat je tot nu toe misschien hebt gedaan, is eindeloos blijven zoeken naar de quick fix om er uiteindelijk achter te komen dat er geen quick fix bestaat.
Reken eens uit hoeveel je daar al aan hebt gespendeerd:

    In trainingen en workshops, waarvan je na 2 weken het effect alweer kwijt was.
    In online lesmateriaal, waarvoor je uiteindelijk de tijd ontbrak om er voldoende aandacht aan te besteden. Of waarvan je tot de ontdekking kwam dat je de persoonlijke begeleiding miste.
    In kostbare groepsprogramma’s, waarin je zag dat maar een klein percentage van de deelnemers uiteindelijk slaagde.

Je zult verrast zijn over wat jij kunt bereiken

Je zult verrast zijn over hoe anders kan met echte coaching, over hoeveel groter jouw resultaten zijn.

Mijn coaching heeft impact, en is persoonlijk en betrokken. Je maakt grote sprongen, terwijl ik er steeds voor je ben.

Om dat samen met jou te kunnen doen, werk ik volledig één op één. Pasmaat.

Op die manier kan ik je steeds geven waar jij op een bepaald moment het meeste behoefte aan hebt. Op die manier stemmen we jouw pad optimaal af op jouw wensen en jouw mogelijkheden, en op waar jij vandaag staat.

Ondernemen is je talenten en mogelijkheden ontdekken, ze in gaan zetten en je persoonlijk ontwikkelen. Het is mijn roeping om mensen daarbij te inspireren en te ondersteunen.

Niets is zo dankbaar als anderen hun volle potentieel te laten ontdekken. Mensen worden daar succesvoller en gelukkiger door.

Het is voor mij een uitdaging om dat telkens weer voor elkaar te krijgen bij mijn cliënten.

Voor jou kan ik ook die coach zijn. Ik sta voor je klaar!

Wil jij eens met mij praten over wat ik voor jou kan betekenen? En voor jouw bedrijf?

Dat kan. Ik onderzoek het graag met je. En het is geheel vrijblijvend.

Vraag gewoon een kort gesprek aan. We doen dat gesprek eenvoudig via Skype of de telefoon. Klik daarvoor op de volgende link:

>> Vraag hier een gesprek aan over coaching
 

Terug naar overzicht
Zakelijke coaching
Coachingstraject
Persoonlijke coaching
Persoonlijke ontwikkeling
Coaching Training
NLP Coaching