Coachingstraject

Het mooiste dat je kunt worden is je ware zelf

Het leven kent cycli van succes, waarin je groeit en bloeit en cycli van mislukking, waarin het leven verdort. Dat is heel normaal en gebeurt overal in de natuur.

Als je in de problemen komt is verzet begrijpelijk, maar dat helpt je meestal niet echt. Beter is: proactief kansen zoeken en kansen pakken voor transformatie naar een nieuwe fase van succes. Ik stimuleer je om zelf meer de regie te nemen in werk en leven en opnieuw de balans te vinden tussen de belangen van anderen en wat jij wilt. Dan wordt leven en werken weer leuk, zoals het hoort te zijn.

Een coachingstraject begint vaak met een terugblik naar wat mis ging. Dat levert veel op: herkaderen, acceptatie, dieper inzicht in drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Samen onderzoeken we hoe je lastige situaties anders kunt aanpakken. Vaak gaat het om weten wat je echt wilt, bewuster je kwaliteiten en talenten en inzetten en creatiever omgaan met je beperkingen. Meestal gaat het ook over communicatie en presentatie: opkomen voor jezelf, conflicthantering, omgaan met stress en aangeven van grenzen. Daar werken we dan aan met oefeningen bijvoorbeeld.

Als je de uitdagingen aangaat die op je pad komen en situaties anders en beter weet aan te pakken, zal het leven leuker en uitdagender worden.
Dan kom je tevens meer in je kracht, krijg je meer zelfvertrouwen, zul je effectiever worden in werk en relaties. Zo haal je meer voldoening uit werk en leven.

De behoefte om met anderen tijdelijk mee te lopen, is bij mij vooral ontstaan vanuit levenservaring. Ik weet dus meestal wat jij doormaakt. De onderwerpen die op tafel komen bij het coachen zijn in mijn eigen leven steeds ook naar boven gekomen, vaak op een pijnlijke manier.

Terug naar overzicht
Zakelijke coaching
Coachingstraject
Persoonlijke coaching
Persoonlijke ontwikkeling
Coaching Training
NLP Coaching